Siirry pääsisältöön

Tutkimus (ei päivitetä, uudet sivut "http://cs.aalto.fi/fi/")

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen tutkimustoiminta painottuu tekniikan ja tieteen haastavien sovellusten tarvitsemiin edistyneisiin laskennallisiin menetelmiin. Laitoksella kehitetään tehokkaita tietojenkäsittelytekniikoita mm. suurten, moniulotteisten tietoaineistojen analysointiin sekä kompleksisten ohjelmisto- ja tietoverkkosovellusten mallintamiseen ja suunnitteluun.

Laitoksessa toimii kolme kansallista tutkimuksen huippuyksikköä: Laskennallisen päättelyn huippuyksikkö sekä osa Molekylaarisen systeemi-immunologian ja fysiologian huippuyksikön sekä Auringon pitkäaikaisen muutoksen ja vaikutusten tutkimuksen huippuyksikön tutkimusryhmistä. Laitos osallistuu myös Tietotekniikan tutkimuslaitos HIITin ja Euroopan teknologiainstituutin EIT:n ICT-yksikön toimintaan. Laitos kuuluu eurooppalaisten tietojenkäsittelytieteen laitosten muodostamaan Informatics Europe -verkostoon.

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen tutkimusryhmät ovat:

 

Laitoksen tutkimusprojekteista, julkaisuista ja kehitetyistä ohjelmistoista löytyy lisää tietoa englanninkielisiltä tutkimussivuilta.